Shopping

Som fb och insta säger så hade vi en grym shopping tur idag. 

Se själva: 




Påsar högt och lågt. Men det va der värt. Fick mina skor och mina flyttkartonger. Och även allt nödvändigt på Ikea. Hade velat köpt mer till nya lägenheten men vissa saker får vänta tills vi flyttat in. Efter vi sett hur allt står. Känner mig extremt taggad, fast jag egentligen börjar bli sjukt sjuk. Fy! 

Bilder på mina skor 😍😍😍😍😍






Lite mörk bild. Men love the shoes! 


Helt förälskad 😍

Börjar bli sjuk..

Känner mig tung i huvudet och ont och slö i hela kroppen. Huvudvärk, snor som inte rinner, halsont och lite hosta. 

Hur ska jag orka en hel dag i Örebro? Överväger ju faktiskt att jag ska vara hemma. Men nu när jag äntligen ska få komma iväg och köpa nya skor och lite prio 1 saker som akut saknas till nya lägenheten så måste jag hålla ut. 

Väskan packas med vatten flaskor, Ipren , nässpray, snordukar och så lär jag köpa alvedon. Det är väl då typiskt.

Ledigt veckoslut

Som det ser ut just nu i alla fall. Sen vet man ju inte om dom ringer och frågar imån eller på fredag. Märks. Men helgen är ur bockad. För jag ska äntligen få åka till Örebro och köpa skoooooor. Och lite nytt till nya lägenheten. Känns spännande. 

Idag har Linda och jag varit i skolan och det blev den del gjort. Kanske inte gör min del men ändå. Haha. Så nu sitter jag här med datorn i knät och försöker göra lite till. Heja mig. Men så ringde syrran och det sluta med att jag bläddra på Ikea och Turkiet resor. Vill så gärna åka iväg. Se om min sjukdom blir bättre utav det. För då slipper jag sola på vc och till hösten börjar det även kosta pengar för min del. Röv till å bli gammal. Haha. Och hjälper det så kan man ju försöka komma i väg varje år typ. Smaskens. :p 

Nej fokus nu Carro nu kör vi lite till. 
Tjing tjing ^^

Tisdag

Idag är jag mör och trött. Kunde inte alls sova igår. Är så att vi kolla på lägenhet igår och bestämde oss för att köpa den.  Så har haft ledset hjärta igår kväll. Samtidigt som jag är glad för att vi äntligen ska få större så kommer jag verkligen inte att tycka om att flytta från min första egen köpta lägenhet. Åh min kökstapet :(( a det suger smått. Men men. Hittar säkert annat som vi kommer gilla sen. 👍 

Så klä sig och mot skolan då. Inte alls taggad. Vi ska sitta och lyssna på någon gubbe från kommun. 😫🔫 

Pluggar bort nerverna

Försöker sysselsätta mig med plugg medans jag väntar på en hemlis :) 
 


Iaf about pluggandet, känns som det kommer bli en bra många sidor när jag väl är klar. Pjuuuh. Haha Men det rullar på än så länge. 

Pappas födelsedag


Idag fyller världens bästa pappa 47 år. Gubben börjar bli till åren, vilket även innebär att en själv börjar bli hyfsat gammal själv. Haha. Grattis min älskade pappa på din födelsedag, som du firar först på jobbet, sen mot Falun för att åkta någon skidtävling med spendrups och även konsert. Många pussar och kramar till dig, jag älskar dig ❤️

Dött på bloggen

Vet inte vad jag ska skylla på. Hahah men men idag har jag iaf firat min fina pappa som fyller år i morgon. Paketen va uppskattade. Kul. Sen nu har jag precis kommit hem. Ska ställa mig och laga mat, för ikväll vankas det äntligen bio. Som jag har längtat. Jag och j ska gå på fifty shades of gray. Men jag har inga höga förväntningar på filmen då jag vet att böckerna kommer vinna med hästlängder. Har läst ytterst lite om filmen från såna som redan hat sett den och den ska vara massivt fortspolad än boken. Men va ska man räkna med liksom? Jag hoppas den är helt okej iaf. Va ett tagen jag läste böckerna så minns inte fullt ut hur det går till i detalj så då kanske man ger filmen lite mer positivt :p vi får la se. 

Och i morgon är det dags för skola igen. Måste sätta igång med pluggandet. 1/3 ska inlämningsuppgiften vara inne och jag har nätt och jämt börjat. Massor kvar. Men jag hinner nog :) 

Iaf, ha en trevlig söndag av det som är kvar. Fina solen har tittat fram även idag mys :)

Fb-shot




Onsdag

Nej om man skulle ta tag i sitt liv och göra nått nyttigt utav det? Att trilla in i minnesbanken. Och inse att ens liv inte är som det var förut. Gör mug ledsen i hjärtat fast jag är lycklig med min Victor som jag har nu och inte hade då. Men iaf blir man ledsen i hjärtat av att minnas att det va nog bättre förr på visa sätt. 

#ledsentjej

Jobba dag 5

Då börjar mina fem arbetsdagar lida mot sitt slut. Och jag är mör och helt slut. Så nu är det dags för två dagar i skolan. Och mitt hem skriker efter en städning. Skulle behöva 150000 ton med ork, någon som säljer? Haha. 

Mitt allt ❤️




Jobba dag 4

Det känns som döden är nära. Så himla äckligt trött. Fan. Ont överallt också. 



Fb-shot


Glömmer bort bloggen i allt jobbande. 

Jobba dag 2.

Efter en kväll på jobbet kör vi en morgon. Ogillar verkligen kväll dag. Man ska ha dag kväll istället. Men men idag gick det hyfsat bra att vakna. Ska bara lyckas ta mig ur sängen med :) 

#trött #ontiryggenochhuvudet

Jobba dag 1

Hej och hå. Nu tyckte jobbet att jag latat mig nog så dom skicka på mig fem dagar på rak. Så eftersom kurser är slut och det är lungt än på den nya kursen så passar jag på att tjäna lite extra att spara undan. :) 

Så jag vakna, multitaskade duschning, frukost och veckans pll. Och idag va det även vägning och mätnings dag. Lite minus vare allt. Sen har jag gjort matlådor och varit och handlat så mu latar jag mig i sängen. För att om 25 minuter börja den jobbiga vandringen till jobbet. Snö och is försvinn så jag kan cykla... Tack. 
Men... 

Så vi börjar med en kväll. 

Dillsås



Hade ju tagit kort på maten för att visa att jag gjorde egen dillsås med ägg idag. Visst den vart god. Men Felix färdiga är fan snäppet godare ändå. Tyvärr. Måste leta på ett bättre recept. 

Provdag

Så i morse vare prov då. Gick väl så där. Men negativ som jag är så tippar jag alltid på omprov. Haha vi får se. 

Så Victor och jag tog en promenad sen med Agaton. Idag klagade jag på skavsår. Fan att det alltid är nått.

 Har även solat idag och hängt med svärfar. Så nu ligger jag mätt och belåten med tejpade och plåstrade hälar och tittar på veckans the originals 👌 

Och i sängen tänker jag avsluta kvällen. 

#trött #tjej

Motivation

Va är det? Its gone. 

Roligare och lyssna på Björn rosenström och sjunga med i han roliga låtar som tex, Gunilla, Ragnar, Egon, Lennart. Haha

Ny vecka igen

Veckorna går så fort. Helt galet. I morgon gör vi prov i ett till ämne sen har vi bara två kurser kvar denna termin. Helt sjukt vad tiden går. 

Så idag smyg startade vi vård och omsorgarbete 2. Självklart med ett grupparbete. Eller ja en liten teater typ. Haha fy. Men fick en lätt uppgift. Ska leka rullstolsbunden med down syndrom. Så det blir lätt uppgift. 

Efter skolan gick virre och jag på en promenad. Så nu har jag mega ont under fötterna. Jag förstår inte vad felet är. Blir galen snart. Men men. Så nu ska jag diska lite, laga lite mat och sen blire det en dejt med specialpedagogiken resten av kvällen. Virre gick till sin farmor för att spela lite monopol med henne. Va gulligt av honom. Både att umgås med henne och även för att ge mig pluggro. Inte alla dagar i veckan man kan få det när vi bor i en etta på 39 kvadrat. Haha 

Söndag kväll

Syrran gick precis efter typ tre filmer 😝 så boken åkte fram ich det blev dags för plugg. Prov på tisdag. 👊




Helgen

Så i torsdags kom ju syrran hem från Karlstad och jag har umgåtts med henne sen dess. Och idag är sista dagen. Så vi myser i soffan med massa film, ja vi har sett solen men det får va 😝 för i morgon åker hon hem. Man måste passa på. 

Så igår lagade vi tacos, jag Jennifer och Jonna. Och virre va såklart också med och åt sig mätt. Sen kollade vi på Melodifestivalen och efter det spelade vi monopol. Även mamma var med och spela via Skype 😝 haha. Bra sjukt men men morsan vann. Hon plockade oss en efter en. Så dey blev lagom sent igår och mina lillasystrar sov även över. Mys.  Jonna drog i väg på gymnastik vid elva. 

Nu ska Jennifer och jag kolla på baksmällan 3. Ha en trevlig söndag alla. Det har vi iaf ☀️⛄️





CANON

tog fram min gamla canon kamera i går som jag inte använt typ sen syrran tog studenten. För det va studenten och bal bilder i den. så antar att det va så länge sedan :p 2012, dagen då min älskade mamma fick en stroke och min fina lillasyster tog studenten. 14 juni om jag inte misstar mig. 
 
i alla fall hitta massa roliga och fina bilder jag tänkte dela med mig utav.
 
pappa och jennifer
 
mamma och jennifer
 
Jennifer, Linda och Jonna.
 
Våran moster Jane, Jennifer, halva mormor, jag, och jonna.
 
Jennifer, knäppo jag och jonna.
 
 
och sist men inte minst. En himla fin bild på min älskade mormor och min låtsas farmor.
 
 

Sleepover^^

Igår kom lillasyster hem från Karlstad. Efterlängtad skit unge som fyller 22 år i år. Gud vart tog åren vägen. 😱 iaf hol blev med mig hem och vi spela monopol och Chicago. Sen lite ord tävling och europaländer. Sen valde hon att sova kvar. Mys :) 

Så idag ska jag tvätta, plugga, bli mä Jennifer till bibblan och bara va. Får la även se om Ezra kommer idag med. 

Ha en trevlig fredag 

Promenad



Tog mig en promenad ner till minneslunden och gav några tankar och tårar till min ängel ❤️

Sjöng även kärlekens träd för dig. 

One year

Så idag var dagen här, dagen jag bävat för ett tag. Idag är det 1 år sedan den värsta dagen i mitt liv hände. Vi börjar från början...

Det börja för några årsen med att mormor blev dålig och fick åka till sjukhuset mitt i natten. Hon fick stanna några dagar och sen åkte hon hem. Jag tror det var då vi fick reda på att mormor hade kol. 

Så efter det har det varit en hel del in och ut på sjukhuset. Alltid skickat hem henne efter några dagar. "Det är p.g.a kolen som du har svårt att andas." Typ så lät det varje gång. 

Så i november 2013 åkte kag till mormor och bodde hos henne i tre veckor för jag skulle gå på en intensivkurs i Göteborg. Tre bra veckor med en ruskig mormor. Som även under dessa tre veckor blev ett sjukhusbesök med en natt där. Inget speciellt typ, eftersom så fort mormor fick syrgas så blev hon bättre. Så efter tre veckor i Göteborg så åkte jag hem. 

Tror det va i december eller januari som dom hitta att mormor fått två hjärtinfarkter. Så en operation va på ingång. Antingen plocka vener från benet eller ballongsprängning. Det blev det ballongsprängning. Så vi väntade på att det var dags. 

Veckan innan det var dags så talade jag med mormor i telefon och vi prata om operationen och allt annat vi alltid talade om. 

Så kom måndagen (3/2-14) som operationen skulle ge. Den gick inte som vi hade hoppats på ovh sluta med blödningar runt hjärtat. Men mormor va stabil mot kvällens slut. 

Vaknar tisdag (4/2-14) och mormor har fått en stor stroke. Hon blev förlamand hela vänstra sidan, från huvud till fot. Hela den dagen går åt att gråta och fundera. Är det ett liv för mormor? Kvällen även här slutade stabilt och mormor hade kunnat tala med mamma och sagt sitt personnummer till sköterskorna. Så den kvällen la vi oss med hopp... 

Vaknar onsdagen (5/2-14) mamma ringer, talar lugnt och sen bryter ihop. Hör inte mycket av vad som sägs. Men jag har det viktigaste. Under natten hade mormor blivit hjärndöd och hon hade inte långt kvar. Allt från 1 timme till kanske Max 1 dygn. Gråter himmelskt mycket och inser att jag vill ner. 

Så runt ett åkte vi mot Karlstad. Victors mamma körde oss, och i bilen på väg in fick pappa hjälpa oss att köpa biljetterna. Tåg resan på tre timmar kändes som tio. Det tog evigheter. Och telefonen i handen. Ifall mamma skulle ringa och säga att det är försent.

Jag tror vi klev av tåget i Göteborg runt sex på kvällen. Min låtsas pappa hämtade oss. Vi handlade lite mat åt dom andra och vi klev in på sjukhuset ca 18:05 kanske 18:10. Väl där fick allt så fort.

Klev in i rummet och möts av en ängellikt mormor i en säng och runt henne hittade jag, min mamma, mina två mostrar, mina två morbröder, min låtsas morfar, min låtsas pappa och fyra av min ena morbrors kompisar. Som även mormor såg som bonus barn. Sen var det jag och två sköterskor. Så kAn inte påstå att hon utan kärlek i rummet. Alla gråter och ingen talar med varandra. Dom bara tittar på en monitor som visar plusen på mormor. 

När jag väl kommer fram till sängen så lägger jag handen min på hennes lyssnar på två tre andetag men klarar inte av det så jag springer ut där ifrån och springer till Victor som sitter i ett väntrum längre bort. Sitter och gråter på victors axel i typ 1-2 minuter sen kommer min mamma. Och då va det slut. 18:16 har jag för mig att dödstiden var. Så det fick fort efter jag väl kom dit. Sex minuter sen va det över. Hon va borta. Men vi tillbringar yttligare två timmar på sjukhuset. 

Sköterskorna tvätta rent henne och fixade till henne och sen var vi välkomna tillbaka in. Jag stod länge utanför rummet och vågade inte gå in. Skulle jag för första gången se en död person? Vågade jag? Jag grät och grät. Tillslut fick jag en push av en av min morbrors bästa vänner. Så jag vågade mig in och ställde mig vid honom. Där låg hon, vackrast i världen. Så stillsam och fridfull. 

Någon säger vi måste fixa det och det och hon måste ha en ny klänning för begravningen. Det ända jag får ur mig är pyjamas, folk fråga vad? Samlar kraft och säger det igen: hon ska ha pyjamas på sig. Och alla höll med, om pyjamasen med. Dom som kände min mormor vet att hon älskade sitt blå gula nattlinne och att hon nästan jämt gick runt hemma i nattlinne. Så det va spikat det skulle hon ha på sig. 

Till slut gick vi hem till moster och varva ner och skulle sova. Tog tid och det var trångt men det gick. Dagen efter hade vi minnes stund för mormor hemma hos min morbror. Vi skratta, vi grät, vi åt mat och lyssna på musik och bara mös. 

Sen åkte vi hem och den 20februari var det dags för begravning. Men den orkar jag inte berätta om. Tårarna sprutar redan här. 

Du va den mest genom Goa människa jag vet, även envisa och bråka kunde vi göra. Vi var så lika. Du och jag. Vi delade samma namn. Du Birgitta i förnamn och jag Birgitta i mellannamn. Jag var ditt första barnbarn och du var min ända mor eller far förälder. Jag hade bara dig mormor och nu har jag ingen kvar. 

Jag vet att du sitter uppe i himlen och är stolt över mig. Hade önskat att jag va med dom andra till graven idag. Men jag får nöja mig med att Jennifer kommer hem idag. 

Jag älskar dig för evigt
Jag kommer sakna dig för evigt. 
God natt min skatt ❤️
Tills vi ses igen. 






Deppiga veckan

Blir inte många knop här denna vecka. Känner inte för någonting. I morgon är det dags. I morgon har det gått ett år. I morgon för ett årsen va jag med om den värsta dagen i mitt 24 åriga liv. 

Dagen då du försvann från mig ❤️

Fb-shot




Förvirrad

Kände orken, sen försvann den så sängen blir min vän ikväll. 

Och föralltid. 

Naglar i blått





Plugget går så där, man hittar alltid någonting annat att göra. Haha. Lyckades läsa någon rad här och var mellan målningen av alla dessa lager nagellack. Provet i morgon får bära eller brista, som vanligt. Tycker denna pluggvariant suger. Har så svårt att läsa en hel bok och försöka fokusera på vad man tror kommer på provet. Det är svårt, jag har svårt för sånt här. Usch. 

snap




Första februari

Då va månaden här, den vi inte kommer undan. Den vi egentligen ska se tillbaka och minnas allt glatt och kärleksfullt. Men istället minns vi det jobbiga vi gick i genom förra året. Saknaden är fortfarande lika stor och Kärleken till min saknade är fortfarande lika stark. Du är min vackra, min fina ängel. 

Inlägget skulle egentligen handla om annat men det skeppa iväg och nu känns det dumt att fortsätta. 

Vi ta det sen. 

Tårarna flödar.

RSS 2.0